19. januára 2019

Veľkonočná baba

6 rožkov., 10 vajíčok., 150 g oravskej slaniny., 150 g šunky (alebo namiesto slaninky a šunky 300 g vareného teľacieho rebierka)., 3 PL pomletých orechov., 1,5 dl mlieka., 2 cibule., 3 strúčiky cesnaku., soľ., petržlenová vňať., čierne korenie
4 rožky pokrájame na malé kúsky, pridáme k nim 2 rožky namočené v mlieku a rozdrobené, orechy, žĺtky, nadrobno udusenú pokrájanú cibuľu., korenie., posekanú petržlenovú vňať, cesnak a soľ. Spolu premiešame. Nakoniec pridáme z bielkov ušľahaný sneh. Masu vylejeme do okrúhlej formy, ktorú dobre vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme pri 200 stupňov C asi 40 minút. Upečenú babu ozdobíme slaninkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára