500 g lístkového cesta., 8 vajec uvarených natvrdo., 200 g tvrdého strúhaného syra., trochu nasekanej pažítky., rozšľahané vajce na potretie., soľ., mleté čierne korenie., mak na posypanie
Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Lístkové cesto necháme rozmraziť a rozvaľkáme na slabo pomúčenej doske. Formičkou v tvare vajca vykrojíme párny počet „vajíčok“. Ak nemáme formičku, pomôžeme si šablónou, ktorú vystrihneme z tvrdého papiera. Nastrúhaný syr premiešame s nadrobno nakrájanými vajcami uvarenými natvrdo, mierne osolíme a primiešame pažítku. Polovicu „vajíčok“ vykrojených z cesta naplníme plnkou a prikryjeme druhou polovicou. Kraje cesta dobre pritlačíme. Plnené „vajíčka“ potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme makom a upečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára