19. januára 2019

Focaccia s cottage cheese

220 g bieleho Cottage cheese Rajo., 400 g hladkej múky., 30 g kvasníc., 1/3 KL soli., 1/3 KL tymianu., 1/3 KL zmesi korenia na pizzu., 2 PL oleja., dl piva alebo vína., balíček vykôstkovaných olív., trochu vlažnej vody
Najskôr pripravíme kvások z ½ dl vlažnej vody, droždia a zo štipky cukru. Pridáme olej, ½ dl piva alebo vína. Do nádoby s múkou vmiesime kvások s prísadami, so soľou a korením. Podľa potreby pridáme vodu a spracujeme pevnejšie cesto, ktoré necháme 20 minúť kysnúť. Pridáme biely Cottage cheese, olivy rozrezané na polovice a opäť premiesime. Necháme kysnuť ešte 15 minút. Vytvarujeme bochník, na vymastenom plechu ho vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 – 40 minút na miernom ohni. Počas pečenia ho občas potrieme rozšľahaným vajcom s trochou piva alebo vína. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára