19. januára 2019

Jahňacie plnené veľkonočnou hlavičkou

jahňacie stehno., PL masla., soľ., 70 g slaniny
NA HLAIČKU: 200 g bravčového mäsa., 200 g údeného mäsa., 200 g teľacieho mäsa., 8 vajec., 40 g tuku., 8 rožkov., petržlenovú vňať., 2 PL nadrobno pokrájanej mladej žihľavy., soľ
Bravčové, údené a teľacie pomelieme. Pridáme na kocky pokrájané rožky zmiešané s vajciami, tuk, pokrájanú petržlenovú vňať, žihľavu a soľ. Z jahňacieho mäsa si pripravíme plát, ktorý prehneme, urobíme z neho vrecko, ktoré naplníme plnkou a zošijeme. Naplnené mäso osolíme, opečieme zo všetkých strán na horúcom tuku, podlejeme a upečieme dočervena. Počas pečenia mäso podlievame. Mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme vodou, povaríme a precedíme. Podľa chuti osolíme a pridáme osmaženú, na kocky pokrájanú slaninu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára