600 g mletého mäsa (hovädzie a bravčové)., 50 údenej slaniny., 80 g cibule., žemľa., soľ., mleté čierne korenie., 50 g oleja., 4 vajcia., petržlenová vňať
Mleté mäso dáme do misky a pridáme k nemu kocky opraženej slaniny s pokrájanou cibuľou. Pridáme vyžmýkanú žemľu, osolíme a okoreníme. Dobre premiešame a zo zmesi sformujeme štyri ploché bochníky. Olej na panvici rozpálime a na jednej strane opečieme pripravené bochníky. Potom ich obrátime a pomocou lyžice v nich na povrchu vytlačíme priehlbiny, do ktorých vyklopíme vajcia. Panvicu prikryjeme a pri miernej teplote opekáme ešte asi 10 minút. Pred podávaním posypeme pochúťkové fašírky petržlenovou vňaťou. Vhodným príkrmom je zemiaková kaša, opekané zemiaky a vhodnou prílohou zeleninový šalát.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára