3 – 5 dl vody., 3 vajcia., 4 PL kryštálového cukru., 1,5 balíčka (60 g )vanilkového pudingového prášku Zlatý klas., l bieleho vína (možno použiť tzv. Zlomené víno)., 3 – 4 balíčky (po 140 g) okrúhlych piškót., pikantný džem., šľahačka., misa alebo tortová forma
Polovicu piškót natrieme džemom a zlepíme so zvyšnými nenatretými. Vodu, vajcia, cukor a pudingový prášok dobre zmiešame. Víno dáme do kastróla. Keď začne vrieť, za stáleho miešania doň vlejeme pripravenú masu a povaríme. Získame riedky puding. Do formy postupne po vrstvách ukladáme piškóty a zalievame pudingom. Nakoniec vrch zaťažíme (napr. tanierom) a odložíme do chladničky na 24 hodín. Šodó v mise pokrájame, servírujeme pomocou dvoch lopatiek a na tanieri ozdobíme šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára