18. januára 2019

Veľkonočný baranček s čokoládou

80 g masla., 80 g cukru., 25 g vanilínového cukru., 2 vajíčka., veľká lyžica rumu., 80g polohrubej múky., štipka soli., veľká lyžica kypriaceho prášku., 80 g škrobovej múčky., 80 g pomletých orechov., 2 čokolády na varenie.,
čokoládová poleva – 175 g čokolády na varenie., 30 g masla., 2 lyžice oleja.,
Rúru vyhrejeme na 160°C. Formu barančeka vymasíme tukom. Vo väčšej nádobe zľahka rozmiešame maslo, cukor, vanilínový cukor, vajíčka a rum. Pridáme múku s kypriacim práškom a pomleté orechy. Takto pripravenú zmes rovnomerne vylejeme do vymastenej formy. Pečieme asi 45 minút. Formu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne vyberieme upečeného barančeka z formy. Na tortový podnos alebo tanier položíme pergamenový papier. Vychladnutého barančeka preložíme na podnos a natrieme teplou polevou, napokon pergamenový papier spod neho vytiahneme. Hotového barančeka môžeme zdobiť šľahačkou, krémom, čokoládovými zvitkami alebo postrúhanou čokoládou. Oči barančeka vytvoríme praženými mandľami, ozdobíme krk mašľou a do úst vložíme vetvičku.
Čokoládová poleva – V ťažkej kovovej panvici roztopíme čokoládu na varenie a maslo, občas premiešame, až kým sa čokoláda nerozpustí a nie je hladká. Nádobu odstavíme a do polevy zamiešame olej aby sa nám pekne leskla.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára