1,5 kg údeného bravčového stehna., 200 g mladej mrkvičky., 200 g špargľových výhonkov., 100 g zelenej fazuľky., osminka masla., kôpor., 800 g väčších zemiakov., soľ
Údené mäso zalejeme horúcou, necháme zovrieť 10 minút varíme. Potom vodu zlejeme, mäso zalejeme novou horúcou vodou a povaríme na miernom ohni 1 až 2 hodiny, až kým nie je úplne mäkké. Mladú mrkvičku (môže byť aj mrazená baby karotka), špargľu a zelené fazuľkové struky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v horúcej vode niekoľko minút. V rajničke rozohrejeme osminku masla a scedenú zeleninu osolíme a podusíme. Podľa chuti môžeme pridať kôpor. Uvarené mäso scedíme a nakrájame na tenké plátky. Podávame teplé s podusenou zeleninou a opekanými zemiakmi. (Ak chcete varenie urýchliť, použite tlakový hrniec, čas varenia by však aj tak mal byť najmenej hodinu.)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára