18. januára 2019

Veľkonočné judáše

250 ml mlieka., 30 g droždia., PL jemného kryštálového cukru., 500 g hladkej múky., 120 g masla., 2 žĺtky., 80 g medu., citrón., štipka soli., med pri podávaní
Asi v 100 ml vlažného mlieka rozmiešame droždie s cukrom a lyžicou múky a necháme vykysnúť. Zmäknutý tuk vymiešame so žĺtkami a medom do penista. Postupne primiešame múku, kvások, zvyšné mlieko, nastrúhanú kôru z citróna a soľ. Spracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30 minút. Z cesta odkrajujeme kúsky a formujeme z nich valčeky, ktoré skrútime do špirály. Ukladáme ich na vymastený plech a necháme ich ešte chvíľu kysnúť. Koláčiky vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút do zlatista. Ešte teplé judáše potrieme medom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára