19. januára 2019

Roláda z bravčového mäsa

600 g bravčového stehna., soľ., horčica., 80 g cibule., 4 vajcia., 100 g párkov., 100 g oleja
Väčší plát z umytého bravčového stehna naklepeme, osolíme a potrieme horčicou. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a pripravíme na nej z vajec praženicu, osolíme. Keď praženica vychladne, natrieme ju na mäso, do stredu dáme párky a opatrne zavinieme. Husto previažeme niťou na oleji najskôr opečieme po oboch stranách. Potom podlejeme troškou vody a v rúre prikryté dusíme do mäkka. Počas pečenia podlievame roládu vlastnou šťavou. Roládu krájame až po miernom vychladnutí. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu a cviklu s chrenom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára