5 vajec., 200 g práškového cukru., vanilínový cukor., 150 ml mlieka., 150 ml oleja., 240 g hladkej múky., kypriaci prášok do pečiva
KRÉM: 500 – 600 ml smotany na šľahanie., 2 Smeta-fixy., KL kakaa
POKVAPKANIE: trocha maraskína (čerešňový likér)
POTRETIE: pohár čerešňovej marmelády (popr. I s kúskami ovocia)
POSYPANIE A OZDOBENIE: trocha práškového cukru., trocha tmavej polevy., trocha kakaa
Vajcia, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme do penista. Na najnižšom stupni šľahača vyšľaháme všľaháme do peny mlieko zmiešané s olejom a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Hladké cesto vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečený korpus necháme chvíľu vychladnúť a pomocou noža oddelíme okraj, obrátime, stiahneme pripečený papier a necháme riadne vychladnúť. Studený korpus opatrne 3x prekrojíme tak, aby nám vznikli 4 pláty. Každý plát mierne pokvapkáme likérom a natrieme marmeládou. Suroviny na krém vyšľaháme tak, aby krém nebol príliš tuhý. Trochu krému odložíme na natretie boku torty. Pripravené pláty natrieme krémom a zľahka ukladáme na seba. Zvyškom krému natrieme boky torty. Cez tortu položíme 5 papierových pásikov a cez sitko posypeme práškovým cukrom pásiky opatrne odstránime a tortu odložíme do chladu. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a na paier na pečenie nastriekame „noty“, ktoré necháme stuhnúť. Okraje torty posypeme cez sitko kakaom. Polevou „nakreslíme“ na tortu husľový kľúč a ozdobu. Noty priložíme na bok torty a uložíme približne na hodinu do chladu.
Doba pečenia 40 – 45 minút. Elektrická rúra 180 stupňov C; teplovzdušná rúra 160 stupov C; plynová rúra stupeň 3.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára