350 g zmäknutého margarínu., 90 g jemne posekaných vlašských orechov., 60 g rozmrvených maslových keksov., 165 g hnedého cukru., 215 g polohrubej múky s kypriacim práškom., 200 g práškového cukru., 30 g kakaa., 4 vajcia., 100 g kokosovej múčky., 75 g penových cukríkov Jojo (marschmallow)., čokoládová poleva
V rajnici pri miernej teplote roztopíme 125 g margarínu. Odstavíme zo sporáka a primiešame orechy, rozmrvené keksy a hnedý cukor. Dve tortové formy vymastíme tukom a na dno položíme pergamenový papier. Zmes rozdelíme do foriem. V elektrickom šľahači mixujeme asi minútu múku, práškový cukor, vajcia, kokosovú múčku, kakao a zvyšný margarín. Zmes nalejeme do tortových foriem a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňov C asi 30 minút. Upečený korpus širokým nožom ihneď uvoľníme od okrajov formy, vyklopíme na mriežku a opatrne odstránime papier. Ešte teplý korpus položíme spodnou stranou na dezertný tanier a uložíme naň penové cukríky. Prikryjeme druhým korpusom a do jeho stredu zapichneme dlhú ihlicu, aby sa korpus nezošmykol. Koláč necháme vychladnúť a dáme ho do chladničky. Studený polejeme čokoládovou polevou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára