6 čerstvých vajíčok., 300 g zelenej špargle., olivy., dl šľahačkovej smotany., zelerová vňať., soľ., čierne korenie
Odstráňte konce špargle, ošúpte krehké byľky a pokrájajte ich na kúsky. Desať minút varte nad parou. Zmixujte na jemné pyré, osoľte a okoreňte. Odklepnite vrchnú časť škrupinky. Vyprázdnite vajíčka do hrnca, pridajte dve polievkové lyžice studenej vody a za stáleho miešania uvarte krém. Pridajte špargľové pyré. Nechajte vychladnúť. Vyšľahajte šľahačku a pridajte do špargľovej zmesi. Naplňte škrupiny vajíčok zmesou. Navrch položte zelenú olivu a poprášte čiernym korením. Naplnené vajíčka nechajte odležať dvanásť hodín v chladničke. Podávajte s hriankou prepečenou dochrumkava.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára