4 jahňacie rebierka (z chrbtovej časti)., 1/5 dl oleja (podľa možnosti olivového)., lyžica korenia na jahňacinu., 2 – 3 strúčiky cesnaku., mleté čierne korenie., soľ., hlávkový šalát., ½ šalátovej uhorky., viazanička reďkoviek, zelená petržlenová vňať, cukor, horčica, 4 plátky citróna
Rebierka narežeme ostrým nožom asi päťkrát, aby sa mäso pri pečení neskrúcalo. Olej a bylinkovú zmes zmiešame, pridáme pretlačený cesnak. Dáme ich do marinády a necháme asi hodinu odležať (medzitým ich niekoľkokrát obrátime). Rebierka z marinády vyberieme a necháme odkvapkať cez sito. Okoreníme ich mletým čiernym korením. Asi 3 lyžice marinády dáme na panvicu a rebierka v nej opekáme z každej strany 3 minúty. Nakoniec dochutíme soľou. Do misky dáme na kúsky pokrájaný hlávkový šalát, uhorku a reďkovky. Z oleja, octu, horčice cukru, mletého čierneho korenia, petržlenovej vňate si urobíme nálev, ktorým zalejeme zeleninu v miske. Tento šalát podávame k jahňacím rebierkam. Mäso na tanieri ozdobíme plátkami citróna.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára