niekoľko vetvičiek bazalky., pažítky., petržlenovej vňate a tymianu., 125 ml sladkej smotany., 125 ml majonézy., KL chrenu., 2 hamburgerové žemle., 4 hrubé plátky šunky., 4 veľké vajcia., soľ., mleté čierne korenie
Gril predhrejeme. Bylinky nasekáme, petržlenovú vňať si odložíme na ozdobenie. Zvyšok byliniek nasypeme do hrnca so smotanou, majonézou a chrenom. Mierne ohrejeme, odstavíme z ohňa a prikryjeme. Žemle rozkrojíme napoly a opečieme na grile z obidvoch strán. Na každú polovicu žemle položíme plátok šunky a prehrejeme na vypnutom grile. Dáme zovrieť trochu vody a octu na panvicu. Každé vajce rozbijeme do hrnčeka a opatrne vpúšťame do vody. Mierne povaríme asi 2 až 3 minúty alebo kým bielok nestuhne. Napokon vajce osušíme kuchynským papierom. Na papier dáme polovicu žemle a na ňu uvarené vajcia. Vajcia prelejeme omáčkou, pridáme soľ, korenie podľa chuti a ozdobíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára