19. januára 2019

Lokše plnené šalátom

350 g uvarených zemiakov., soľ., 150 g hladkej múky., masť
ŠALÁT: 4 vajcia uvarené natvrdo., 150 g uvarených zemiakov., 160 g majonézy., 300 g miešanej uvarenej zeleniny., 70 g cibule., 3 cl octu., soľ., čerstvo pomleté čierne korenie., kyslá smotana., mexická omáčka
Pripravíme si lokše. V šupke uvarené, očistené zemiaky pretlačíme cez sitko, pridáme soľ, múku a zamiesime hladké cesto. Z cesta urobíme dlhý šúľok, rozkrájame na väčšie kúsky a každý z nich na múkou posypanej doske rozvaľkáme na lokšu. Na rozohriatom sporáku alebo na plechu vo vyhriatej rúre opečieme z oboch strán. Pripravíme si šalát. Uvarené zemiaky a natvrdo uvarené vajcia pokrájame na drobné kocky. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, uvarenú zeleninu a zľahka premiešame. Do majonézy prilejeme ocot, dôkladne rozmiešame, pridáme pokrájané suroviny, podľa chuti osolíme, okoreníme a zľahka premiešame. Do majonézy prilejeme ocot, dôkladne rozmiešame, pridáme pokrájané suroviny, podľa chuti osolíme, okoreníme a zľahka premiešame. Lokše naplníme šalátom. Podľa chuti môžeme podávať napr. s mexickou omáčkou a kyslou smotanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára