19. januára 2019

6 čerstvých vajíčok., zväzok estragónu., zväzok petržlenovej vňate., zväzok zelerovej vňate., zväzok pažítky., 2 dl šľahačkovej smotany., soľ., korenie
Niekoľko lístkov byliniek si odložte na dekoráciu. Zvyšok posekajte. Odklepnite vrchné časti škrupín vajíčok. Vyprázdnite vajíčka do hrnca, pridajte dve polievkové lyžice studenej vody a za stáleho miešania uvarte krém. Osoľte a okoreňte. Pridajte polovicu smotany a posekané bylinky. Nechajte vychladnúť. Zvyšok smotany vyšľahajte na šľahačku a zmiešajte s bylinkovou zmesou. Naplňte škrupiny vajíčok zmesou. Vrch ozdobte bylinkami. Naplnené vajíčka nechajte odležať dvanásť hodín v chladničke podávajte s hriankou prepečenou dochrumkava.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára