18. januára 2019

Tvarohové rožky

250 g hladkej múky., 50 g škrobovej múčky., kypriaci prášok do pečiva., vanilínový cukor., 75 g práškového cukru., 150 g tvarohu na pečenie (popr. mäkkého tvarohu)., 100 ml mlieka., 100 ml oleja.,
na náplň – 200 g slivkového lekváru., na ozdobenie – poleva v prášku s punčovou príchuťou., 3 pl mlieka., práškový cukor.,
Na kuchynskú pracovnú plochu si pripravíme všetky sypké suroviny a nožom premiešame. Pridáme tvaroh a pomaly prilievame mlieko a olej. Najskôr zapracujeme nožom a potom ručne vypracujeme cesto, z ktorého na pomúčenej ploche vytvarujeme „tehlu“. „Tehlu“ rozdelíme na polovice. Každú polovicu vyváľame do tvaru štvorca s hrúbkou asi 2 mm a radielkom rozkrájame na 9 štvorcov. Do stredu každého štvorca dáme asi ½ pl slivkového lekváru a ptotiľahlé rohy k sebe dôkladne pritlačíme. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre do ružova. Po vychladnutí rožky ozdobíme polevou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Po ozdobení podľa chuti pocukrujeme. Rožky chutia najlepšie čerstvé.
Elektrická rúra 180 – 190°C., teplovzdušná rúra 160 – 170°C., plynová rúra stupeň 3 – 4., doba pečenia cca 15 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára