kg kapra alebo inej ryby (šťuka, ostriež)., 400 g rôznej zeleniny., 60 g ruku na pečenie., maslo., zelená petržlenová vňať., 0,1 l kyslej smotany., 100 g ementálskeho syra., soľ
Zeleninu umyjeme a očistíme. Karfiol rozoberieme na hlavičky a uvaríme v osolenej vode spolu so zelenou fazuľkou. Mrkvu, petržlen, zeler a ružičkový kel udusíme spolu s predvareným karfiolom a zelenou fazuľkou na masle. Udusenú zeleninu uložíme do pekáča alebo ohňovzdornej misy a navrch uložíme rybu, ktorú osolíme, okoreníme, polejeme kyslou smotanou a posypeme posekanou, petržlenovu vňaťou. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Nakoniec posypeme postrúhaným ementálskym syrom a zapečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára