7. marca 2010

Jahňacie s baklažánovými lupienkami

2 lyžice medu., 2 2 lyžice prírodnej sójovej omáčky., 800 g jahňacieho mäsa v celku., 400 g baklažánu nakrájaného na tenké plátky., olivový olej na grilovanie.,
Predhrejte rúru na 200 stupňov C. Med a sójovú omáčku dajte do panvice alebo do rajničky. Pomaly rozohrejte a vzniknutú omáčku potom nalejte na mäso položené na plechu a všetko prikryte papierom na pečenie. Pečte asi 20 minút až bude mäso prepečené podľa vašej chuti (malo by bo vnútri zostať ružové). Na záver zapnite gril v rúre a mäso niekoľko minút grilujte, aby malo chrumkavú kôrku. Na druhý plech, tiež vystlatý papierom na pečenie, rozložte plátky baklažánu, pokvapkajte olejom a grilujte do chrumkava (alebo ho opečte na panvici na grilovanie). Nadbytočný olej odsajte papierovým obrúskom. Podávajte na nahriatych tanieroch.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára