7. marca 2010

Bábovčičky s orieškovým maslom

185 g hladkej múky., 165 g prírodného krupicového cukru., 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva., 185 ml mlieka., 95 g arašidového masla., vajce., 2 lyžice arašidového oleja., 95 g najemno nastrúhanej tmavej čokolády., 
Na krém: 140 g arašidového masla., 60 g masla (izbovej teploty)., 60 g preosiateho práškového cukru., lyžica mlieka.,
Rúru predhrejeme na 200 stupňov C.  jamky vo forme na muffiny vysteľte papierovými košíčkami. Vyšľahajte v robote múku s práškom do pečiva, cukrom, mliekom, arašidovým maslom, vajcom, olejom a čokoládou a krátkymi pulzmi vyšľahajte, len aby sa prísady spojili. Stierkou zotrite hmotu zo stien nádoby a znovu vyšľahajte. Hladké cesto naneste lyžicou do košíčkov a pečte 20 minút. Vyskúšajte vpichom špáradla, či je cesto prepečené, nemali by na ňom byť prilepené vlhké omrvinky. Formu vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke. Ušľahajte krém na ozdobenie. V robote vyšľahajte spolu obe maslá dohladka a potom zašľahajte mlieko a práškový cukor. Vyberte bábovčičky z formy, prípadne vložte ešte do jedného papierového košíčka, ozdobte krémom a podávajte. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára