23. marca 2010

Jahodové želé pre šibačov

500 ml vody., balíček ovocného želé s jahodovou príchuťou., 70 g krupicového cukru., 200 g červených jahôd.,
Na prípravu želé privedieme vodu do varu. Obsah vrecka spolu s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame. Jahody nakrájané na menšie kúsky vložíme do pohárikov alebo poukladáme na dno formy a zalejeme hotovým želé. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc. Pred podávaním uvoľníme špičkou ostrého noža od okraja pohárika a pohárik postavíme asi na 30 sekúnd do horúcej vody. Tým dosiahneme to, že celý obsah naraz môžeme "vypiť". Vo forme nakrájame želé na kocky a pomocou kuchynského noža alebo plochej lopatky poukladáme na tanier. Želé až do podávania uchovávame v chladničke. 
Tip: Pre dospelých šibačov môžeme pripraviť alkoholický variant. Polovičné množstvo vody nahradíme vodkou, ktorú do želé prilejeme až po pridaní cukru. Už nevaríme.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára