28. marca 2010

Zemiakový puding s mandľami

150 g varených zemiakov., 4 vajcia., 150 g cukru., 1/2 citróna., 20 g mandlí., 20 g hrubej múky., 1 lyžička solamylu., čokoláda na poliatie., pražené mandle na ozdobu., 
Vajcia vymiešame s cukrom do peny, pridáme najemno nastrúhané zemiaky, šťavu i strúhanú kôru z dôkladne umytého citróna a dopredu olúpané nastrúhané mandle. Cesto zmiešame s múkou a solamylom. Nalejeme ho do formy, ktorú uzavrieme a vložíme do vodného kúpeľa. Puding varíme asi 30 až 40 minút. Potom ho vyklopíme a ešte teplý podávame poliaty rozpustenou čokoládou a posypaný opraženými mandľami. Môžeme ho tiež nechať vo forme vychladnúť a podávame ho ako studený dezert.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára