8. marca 2010

Džgancové opekance s makom

kg zemiakov., 150 g hrubej múky., 150 g mäkkého tvarohu., 2 bielky., strúhanka., olej na vyprážané ., soľ., mletý mak., práškový cukor na posypanie., 
Olúpané zemiaky uvaríme v slanej vode nie úplne domäkka. Vodu zlejeme do hrnčeka. Zemiaky rozgniavime vareškou, posypeme hrubou múkou a nalejeme na ne asi polovicu pôvodne zliatej vody. Priklopíme a necháme asi 20 minút stáť na teplej platničke. Múka sa sparí a zamiesime cesto ako na džgance. Pridáme doň tvaroh, bielky a zahustíme strúhankou tak, aby sa z cesta dali vytvarovať v dlaniach guľôčky. Tie ešte obalíme v strúhanke a zo všetkých strán opražíme na oleji. Podávame posypené makom zmiešaným s práškovým cukrom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára