24. marca 2010

Jahodové pokušenie v bielom

4 vajcia., 120 g cukru., balíček vanilínového cukru., štipka soli., nastrúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna., 180 g hladkej múky., 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva., 100 g nastrúhaných mandlí., 100 g bielej čokolády nasekanej na malé kúsky., 120 g rozpusteného masla., 
Na náplň: 500 ml smotany na šľahanie., 2 balíčky smeta-fixu., 150 g jahôd nakrájaných na malé kúsky., 
Na ozdobenie: 100 g bielej čokolády., 8 ks jahôd.,
Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom, soľou a citrónovou kôrou do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom a spolu s mandľami, čokoládou a maslom ručne vmiešame do hmoty. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Korpus necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť a po vychladnutí ho raz pozdĺžne prekrojíme. Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu so smeta.-fixom dotuha. Polovicu šľahačky nanesieme na korpus a na povrch poukladáme jahody. Zakryjeme druhým plátom korpusu a opatrne pritlačíme. Tortu potrieme zvyškom šľahačky. Jahody na ozdobenie torty namočíme do 10 g rozpustenej bielej čokolády a necháme stuhnúť. Zo zvyšnej čokolády vytvoríme nožom hoblinky, ktorými ozdobíme povrch torty, ozdobíme jahodami a až do podávania uložíme do chladničky. 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára