24. marca 2010

Čokoládová krémová torta

400 g lístkového cesta., 1 zarovnaná PL práškového cukru.,
Na náplň: 20 g cukrárskych piškót., 1 balenie krémovej čokoládovej náplne., 200 ml mlieka., 3 zarovnané PL práškového cukru., 125 g zmäknutého masla.,
Na namáčanie: 150 ml mlieka., 2 KL rumovej arómy., 
Lístkové cesto vyváľame na pracovnej ploche vysypanej cukrom na plát s hrúbkou asi 2 mm. Vyrežeme kruh (priemer 28 cm) a zvyšok cesta nakrájame na ľubovoľne veľké kúsky. Kruh a kúsky cesta položíme na zľahka vymastený plech na pečenie a niekoľkokrát prepichneme vidličkou. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Na vychladnutý korpus položíme okraj tortovej formy. Krémovú náplň pripravíme z mlieka. cukru a masla podľa návodu na obale. Do zmesi mlieka a arómy namáčame piškóty a striedavo s náplňou kladieme do formy. Tento postup opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme náplň aj piškóty. Kúsky z lístkového cesta poukladáme na povrch torty a zľahka zatlačíme do náplne. Tortu uložíme na 4 hodiny do chladničky, najlepšie cez noc.
Tip: Tortu pred podávaním posypeme práškovým cukrom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára