7. marca 2010

Dyňovo špenátové lasagne

40 g masla a maslo na vymastenie plechu., 600 g dyne., 2 strúčiky cesnaku., 500 g mrazeného špenátu., čerstvé alebo sušené lasagne., lyžica hladkej múky., 250 ml mlieka., 150 g strúhaného parmezánu.,
Rúru predhrejeme na 200 stupňov C. Maslom vymastite formu na zapekanie. veľkú 20 x 30 cm. Dyňu zbavte šupky, nakrájajte na plátky a dajte do mikrovlnnej rúry asi na 4 minúty pri najvyššom výkone. V panvici rozohrejte polovicu masla a opražte na ňom špenát a cesnak. Zlejte prípadnú vodu a dajte bokom. Lasagne uvarte podľa návodu na obale. Zvyšné maslo rozohrejte v rajničke, poprášte múkou a zľahka asi minútu opražte. Prilejte mlieko a na miernom ohni nechajte povariť, až začne omáčka hustnúť. Osoľte podľa chuti. Do vymastenej formy rozložte na dno polovicu mäkkej dyne, zakryte tretinou lasagní a posypte tretinou parmezánu. Ďalej navrstvujte špenát, druhú tretinu lasagní, tretinu syra, zvyšnú polovicu dyne a zakončite poslednou vrstvou lasagní. Zalejte omáčkou a posypte syrom. Pečte 40 minút a ihneď podávajte.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára