6. marca 2010

Koláč s dyňou a pekanovými orechmi

125 g masla izbovej teploty., 30 g prírodného cukru., 2 vajcia., 500 g dyňového pyré., 125 ml mlieka., lyžička vanilkového extraktu., 200 g hladkej múky., lyžička jedlej sódy., 1/2 lyžičky drveného zázvoru., 100 g pekanových orechov., lyžičku prášku do pečiva
Poleva: 90 g krémového syra typu lučina., 30 g masla., 30 g práškového cukru., polievková lyžica javorového sirupu.,
Rúru predhrejeme na 180 stupňov C. Tortovú formu s priemerom 20 cm zľahka vymastíme maslom. Dno i steny formy vystelieme papierom na pečenie. Z masla a cukru vyšľaháme ručným mixérom hladkú penu Po troškách vmiešame rozšľahané vajcia. Pridáme dyňové pyré, mlieko a vanilkový extrakt. Mixérom opäť dobre rozmixujeme a pridáme múku, sódu, zázvor a nakoniec i pekanové orechy. Cesto vlejeme do pripravenej formy, uhladíme a pečieme 50 až 6é minút. Vyskúšajte špajdľou, či je torta dobre prepečená Necháme vychladnúť. Na polevu vymiešame syr, maslo, cukor a javorový sirup na hladký krém, ktorým potrieme vychladnutú tortu. Na pyré potrebujeme 800 g dyne. Povaríme v pare a dobre rozmixujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára