25. marca 2010

Banánová roláda

4 vajcia., 100 g cukru., balíček vanilínového cukru., 80 g hladkej múky., balíček pudingu originál s čokoládovou príchuťou.,
Na náplň: balíček šľahačky v prášku., 150 ml mlieka., 100 g čokolády na varenie., 2 banány., 
Na ozdobenie: balíček šľahačky v prášku., 10 ml mlieka., balíček tmavej polevy., 1 banán., 
Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým šľahačom na najvyššom stupni vajcia, cukor, vanilínový cukor do peny. Nakoniec zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s pudingovým práškom. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení ihneď položíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier navrchu zľahka potrieme vodou, opatrne stiahneme a plát zarolujeme, aby nepopraskal. Na prípravu náplne vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale, vmiešame nalámanú čokoládu a rovnomerne rozotrieme na plát. Banány olúpeme, preložíme na krém, zarolujeme a uložíme na 20 minút do chladničky. Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale a roládu potrieme. Banán olúpeme a nakrájame na kolieska. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale polovicou postriekame roládu a do druhej polovice namočíme polovice koliesok banánu a roládu nimi dozdobíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára