29. marca 2010

Pasta verde

500 g krátkych cestovín (vretená)., 1 veľká biela cibuľa., 2 malé cukety., 250 g sladkého hrášku alebo zelenej fazuľky., 150 g špenátových listov., 1 zväzok jarnej cibuľky., hrsť lístkov bazalky.,
Na zálievku: pohárik hrubozrnnej horčice., 2 lyžice bieleho vínneho octu., 80 ml olivového oleja., hrubá morská soľ., a drvené čierne korenie.,
V miske vyšľahajte horčicu s octom a za stáleho miešania pomaly prikvapkávajte polovicu oleja, až vznikne rovnorodá zmes. Osoľte a okoreňte a zmes nechajte postáť. Vo veľkom hrnci v osolenej vode uvarte cestoviny tak, aby zostali pevné. Hotové cestoviny sceďte, vráťte do hrnca a priklopené udržujte v teple. V rajnici rozohrejte zvyšný olej a opražte na ňom cibuľu. Pridajte cuketu, opražte ju na cibuľke, potom hrášok a špenát a pražte, až špenát zavädne. Stiahnite z ohňa a vmiešajte nakrájanú jarnú cibuľku a bazalku. Premiešame s cestovinami, pridajte zálievku a podávajte teplé alebo v izbovej teplote.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára