23. marca 2010

Veľkonočná vaječná tlačenka

sterilizovanú zeleninu v sladkokyslom náleve (330 g)., 3 zarovnané PL želatíny v prášku alebo 3 plátky želatíny v plátkoch., 75 ml nálevu po odkvapkaní zeleniny., 4 natvrdo uvarené vajcia., 1 menšia cibuľa., 250 ml tatárskej omáčky., zarovnaná KL soli., 1/2 KL čierneho korenia., PL octu.,
Na prípravu necháme na sitku dobre odkvapkať zeleninu. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v 75 ml nálevu zo zeleniny. Zeleninu spolu s vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme a okoreníme. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom. Tekutú zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc, stuhnúť. Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a krájame, podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára