8. marca 2010

Roláda

4 vajcia., 80 g cukru., 80 g polohrubej múky., maslo na pomastenie papiera., maslový krém., ríbezľová zaváranina., kivi., jahody., 
Z bielkov ušľaháme pevný sneh. Zašľaháme doňho asi tretinu cukru a postupne aj žĺtky poprášené múkou a zvyšný cukor. Nakoniec vmiešame múku. Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme ho zmäknutým maslom. Na plech rozotrieme cesto. Vložíme ho do vlažnej rúry a upečieme pri 175 stupňov C. Plech zakryjeme mokrou utierkou, piškót na ňu vyklopíme a opatrne stočíme. V utierke necháme do vychladnutia. Potom roládu rozvinieme a natrieme krémom podľa vlastného obľúbeného receptu. Na krém rozložíme tenké plátky kivi. Opäť stočíme do rolády a dáme ju na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ju obložíme čerstvými jahodami a poprášime cukrom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára