28. marca 2010

Ryžový nákyp

200 g ryže., l mlieka., kúsok celej škorice., 5 klinčekov., soľ., 3 jablká., šťava z polovice citróna., 3 vajcia., 30 g cukru., 50 g masla., 50 g hrozienok a sušených sliviek., 1/2 lyžičky škorice., 
Ryžu prepláchneme vodou, zalejeme mliekom, pridáme celú škoricu, klinčeky a soľ a zvoľna ju privedieme do varu. Varíme asi 20 minút. Potom korenie vyberieme a ryžu necháme pod pokrievkou trochu vychladnúť. Jablká nakrájame na kocôčky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a polovicou masla a vmiešame ich do takmer rozvarenej ryže. Prisypeme jablká a sušené ovocie, vymiešame sneh z bielkov a cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou posypanej formy. Navrch dáme zvyšok masla a pri 170 stupňov C ho pečieme asi 45 minút. Podávame posypaný škoricou.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára