26. marca 2010

Pirohy plnené mäsom

300 g polohrubej múky., soľ., 1 vajce., 200 g hydinového vareného mäsa., 2 cibule., olej., mleté čierne korenie., 1 lyžica posekaných byliniek (petržlenová vňať., pažítka).,
Múku dáme do misy, jemne osolíme, pridáme vajce, podľa potreby trochu vody a vymiesime hladké polotuhé cesto. Na pomúčenej doske cesto natenko rozvaľkáme a pokrájame ne štvorčeky. Jednu očistenú cibuľu nadrobno pokrájame, speníme na troche oleja, pridáme nadrobno posekané mäso, bylinky a premiešame. Zmes ochutíme soľou, mletým čiernym korením, rozdelíme na pripravené štvorčeky, každý dokonale uzavrieme a vložíme do vriacej osolenej vody. Miernym varom varíme asi 5 minút. Pirohy vyberieme dierkovanou vareškou na taniere a posypeme n oleji opraženou zvyšnou cibuľou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára