24. marca 2010

Pečené bravčové stehno

750 g bravčového stehna., soľ., mleté čierne korenie., olej., 1,5 dl mäsového vývaru., 1,5 dl červeného vína., 7 dl višňového kompótu., 20 g ošúpaných mandlí., lyžička škrobovej múčky .,
Bravčové stehno umyjeme, osušíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom oleji. Preložíme do pekáča, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, polejeme výpekom a prikryté pečieme vo vyhriatej rúre 40 minút. Počas pečenia aspoň dvakrát polejeme výpekom, červeným vínom a vo vyhriatej rúre dopečieme. Upečené mäso vyberieme, zabalíme do alobalu, aby nevyschlo a výpek zlejeme do rajnice. Višňový kompót scedíme, višne vložíme do výpeku, pridáme 0,5 dl šťavy z kompótu, nahrubo pokrájané mandle a krátko prevaríme. Omáčku zahustíme škrobovou múčkou a podávame s pokrájaným pečeným mäsom.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára