30. marca 2010

Kapusta s klobáskami a jablkami

1 kg kyslej kapusty., 4 stredne veľké jablká., 100 g masla., 4 kvalitné bravčové klobásky., olivový olej na pokvapkanie., soľ., mleté čierne korenie., štipka cukru na dochutenie., 2 vetvičky saturejky či tymianu., 
Kapustu vsypte do cedáka a nechajte krátko odkvapkať, prípadne ju môžete poprekrajovať na menšie kúsky. Jablká umyte, rozkrojte na štvrtky a odstráňte jadrovníky. Štvrtky jabĺk potom ešte rozkrojte, aby ste získali hrubšie plátky. Na panvici rozohrejte maslo až začne peniť a kúsky jabĺk na ňom opekajte asi 4 minúty, až trochu skaramelizujú. Rúru predhrejte na 180 stupňov C. Pekáčik alebo keramickú misu vymastite trochou oleja, rozložte do nej kapustu, osoľte a poprášte cukrom a premiešajte, aby sa kapusta rovnomerne ochutila. Klobásky pokrájajte a rozložte na kapustu spolu s kúskami jabĺk a bylinkami, Pokvapkajte olejom, vložte do rúry a asi 15 minút zapekajte, až klobásy zozlatnú. Podávať môžete samostatne, s pečivom, či varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára