25. marca 2010

Sladké jarné chlebíčky

Biskupský chlebíček
balenie bábovky., 350 ml vody., 120 ml oleja (12 PL)., 25 g lieskových orieškov., 25 g kandizovaného ovocia., 50 g hrozienok., KL rumovej arómy., 
Zmes na bábovku v mise vareškou ručne zmiešame s vodou, olejom, nasekanými orieškami, kandizovaným ovocím, hrozienkami a arómou. Cesto prelejeme do nádoby v pekárni na chleba. Zvolíme príslušný program pečenia a chlebíček upečieme.
Kakaovo kokosový chlebíček
balenie bábovky., 350 ml vody., 120 ml oleja (12 PL)., 50 g kokosu., 2 PL mlieka.,
Zmes na bábovku v mise vareškou ručne zmiešame s vodou, olejom, kokosom a 2/3 cesta prelejeme do nádoby v pekárni na chleba. Zvyšné 1/3 cesta zafarbíme preosiatym kakaom zmiešaným s mliekom a nalejeme na svetlé cesto. Pomocou vidličky špirálovite pretiahneme obe vrstvy, aby vzniklo mramorovanie. Zvolíme príslušný program pečenia a chlebíček upečieme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára