5. marca 2010

Neapolská pizza

21 g droždia., štipku cukru., 1/8 k vlažnej vody., 300 g hladkej múky., 5 PL olivového oleja., KL soli., 400 g zrelých mäsitých rajčiakov., cibuľu., strúčik cesnaku., 150 g mozarelly., lístky čerstvej bazalky., 20 g čiernych olív., KL sušeného oregana., čierneho korenia a soli., olivový olej na potretie plechu.,
Droždie zmiešame s cukrom a vodou a necháme 15 minút vykysnúť. múku zmiešame s kváskom, 3 PL oleja a soľou. Cesto prikryjeme a necháme 45 minút kysnúť. Rajčiaky umyjeme a nakrájame na plátky. Olúpanú cibuľu nakrájame na kolieska. Cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno. Syr nakrájame na kocky. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Dva plechy potrieme olejom. Cesto ešte raz premiesime, rozdelíme na polovice a vyvaľkáme dva okrúhle pláty. Prenesieme na plech. Na cesto rozložíme rajčiaky, cibuľu, syr, posypeme olivami, bazalkou, cesnakom, korením a soľou. Pokvapkáme olejom. Obložené pizze pečieme cca 30 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára