6. marca 2010

Šalát Devon

6 zemiakov., 4 jablká., citrón., 100 g majonézy., zväzok čerstvej petržlenovej vňate., soľ., 
Zemiaky vydrhneme kefkou a v šupke ich uvaríme v osolenej vode. Jablká vo dvoch tretinách zrežeme, vydlabeme časť dužiny, zbavíme ich jadrovníkov a odložíme bokom. Odkrojené a vydlabané časti jabĺk i so šupkou nakrájame na malé kúsky a zalejeme citrónovou šťavou, ktorou tiež potrieme vydlabané jablká, aby nezhnedli. Uvarené zemiaky olúpeme, nakrájame ich na kocôčky a ešte horúce ich zmiešame s pokrájanými jablkami. Zmes necháme vychladnúť, potom ju zmiešame s majonézou a nasekanou petržlenovou vňaťou, osolíme a naplníme ňou vydlabané jablká.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára