8. marca 2010

Škoricové knedle plnené jablkami

4 jablká., 500 g mäkkého tučného tvarohu., 3 vajcia., 150 g hrubej múky., štipka soli., práškový cukor., škorica., maslo na poliatie., 
Jablká zbavíme jadrovníkov a nakrájame ich na osminky. Tvaroh zmiešame s vajciami, múkou a štipkou soli. Vypracujeme vláčne cesto. Na pomúčenej doske z neho urobíme valček, ktorý nakrájame na kúsky. Do každého starostlivo zabalíme osminku jablka a v pomúčených rukách vytvarujeme zošikmené knedličky. Vhodíme ich do dostatočného množstva vriacej vody a varíme ich asi 8 minút, až kým všetky nevyplávajú. Ak je hrniec malý, knedle varíme v dvoch dávkach. Práškový cukor zmiešame so škoricou a knedle v zmesi rýchle obalíme. Na tanieri ich potom polejeme roztopeným maslom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára