8. marca 2010

Šalát s bravčovým mäsom

2 lyžice slnečnicového oleja., 400 g plátkov z bravčového stehna., soľ., mleté čierne korenie na dochutenie., cibuľa., strúčik cesnaku., 125 ml kuracieho vývaru., 2 lyžice vínneho octu., menšia hlávka kapusty., 2 jablká., 
Zálievka: 80 ml slnečnicového oleja., 2 lyžice dijonskej horčice., lyžička medu., 24 kapár., 2 lyžice petržlenovej vňate., soľ a mleté čierne korenie na dochutenie.,
Vyšľahajte spolu olej, horčicu a med. Vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať a kapary, osoľte a okoreňte. Rúru predhrejte na 160 stupňov C. V panvici opražte na oleji mäso z oboch strán. osoľte, okoreňte a dajte ho do nádoby na zapekanie. V panvici na zvyšnom oleji opražte nakrájanú cibuľu do polomäkka. Ak je treba, pridajte trochu oleja. K cibuli pridajte rozotrený cesnak, premiešajte, zalejte vývarom a octom. Priveďte do varu a nechajte 1 - 2 minúty povariť. Vzniknutou omáčkou polejte mäso a pečte v rúre, až kým nie je mäso mäkké. Nechajte 5 minút odpočívať, potom ho vyberte a nakrájajte cez vlákno na tenké prúžky. Omáčku, ktorá zvýšila po zapekaní, vlejte späť do panvice, pridajte nastrúhanú kapustu a jablká a opekajte niekoľko minút, aby kapusta zostala chrumkavá. Zmiešajte s mäsom a zálievkou a dochuťte soľou a mletým čiernym korením.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára