26. marca 2010

Judášky

balenie buchiet., 200 ml vlažného mlieka., 150 g rozpusteného vychladnutého masla., 1/2 KL rumovej arómy., 50 g hrozienok.,
Na ozdobenie: 50 g plátkov mandlí., 1 rozšľahané vajce.,
Na prípravu cesta pridáme do zmesi na buchty mlieko, maslo, arómu, hrozienka a ručné vareškou vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto na 45 až 60 minút vykysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na 12 dielov, ktoré vyváľame na valčeky s dĺžkou 20 cm a vytvarujeme do špirály a rôznych iných tvarov. Položíme na vymastený plech a necháme na teplom mieste ešte 20 minút kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme plátkami mandlí a vložíme do predhriatej rúry na pečenie.
Tip: 1., Judášky môžeme podľa chuti potrieť medom alebo maslom. 2., Judášky po vychladnutí posypeme vanilkovým cukrom zmiešaným s 1 zarovnanou PL práškového cukru. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára