6. marca 2010

Gaštanová plnka do moriaka

200 g gaštanov., kuraciu pečeň., 3 žemle alebo 1/2 bielej veky., dcl mlieka., 80 g masla., 3 vajcia., soľ., mleté čierne korenie., trošku muškátového kvetu., petržlenovú vňať.,
Žemle alebo veku natrháme, pokvapkáme mliekom a necháme zvlhnúť. Maslo vymiešame do peny s 3 žĺtkami a pridáme žemle, z ktorých sme vytlačili prebytočné mlieko. Dochutíme soľou, petržlenovou vňaťou, mletým čiernym korením a troškou muškátového kvetu. Pečeň pokrájame, podusíme na troške masla a pridáme k mase spolu s uvarenými, olúpanými a nahrubo nasekanými gaštanmi. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky a zmesou plníme moriaka. Pečieme v stredne vyhriatej rúre cca š hodiny. Nezabúdame podlievať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára