26. marca 2010

Kačacie prsia na zelenine

600 g kačacích pŕs., soľ., mleté čierne korenie., 200 g póru., 2 strúčiky cesnaku., 4 paradajky., 1 dl červeného vína., cukor.,
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a kožu narežeme do tvaru mriežky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prudko opečieme na suchej panvici z oboch strán. Teplotu zmiernime a opekáme z oboch strán po 5 minút. Mäso vyberieme a uložíme na teplom mieste. Do výpeku dáme umytý na kolieska pokrájaný pór, očistený pokrájaný cesnak a krátko opečieme. Podlejeme vínom, pridáme umyté pokrájané paradajky, ochutíme cukrom a premiešame. Na zeleninu uložíme upečené kačacie prsia a bez miešania krátko spolu podusíme. Podávame so zemiakovými kroketami alebo varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára