30. marca 2010

Nákyp s vínnou klobásou a mangoldom

400 g lístkového cesta., 500 g vínnej klobásy., 1 cibuľa., 2 lyžice slnečnicového oleja či masla., 8 g hladkej múky., 125 ml hydinového vývaru., 300 g mangoldu (či listového špenátu)., šťava z polovičky citróna., soľ., čerstvo namleté čierne korenie na dochutenie., 1 vajce., žerucha na ozdobenie., 
Klobásu ugrilujeme alebo opečte na panvici dozlata. Medzitým opražte na masle nakrájanú cibuľu či pór až na kašovitú zmes. Zasypte múkou a premiešajte. Po troškách prilievajte vývar a vytvorte hustý krém. Mangold či špenát prelejte horúcou vodou. Zmäknuté listy dobre vyžmýkajte. Klobásu pokrájajte na kúsky a zmiešajte s mangoldom a krémom. Pokvapkajte citrónovou šťavou, osoľte, okoreňte a nechajte vychladnúť. Zmes dajte do nádoby na zapekanie a jej okraj potrite vajcom. Rozvaľkaným listovým cestom zakryte misu na zapekanie s náplňou. Okrájajte podľa tvaru nádoby a dobre pritlačte. Na niekoľkých miestach poprepichujte vidličkou a potrite zvyšným vajcom. Nákyp uložte do chladničky a predhrejte rúru na 200 stupňov C. Pečte 15 minút, potom znížte teplotu na 180 stupňov C a pečte ešte 15 minút dozlata. Ozdobte žeruchou a podávajte. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára