6. marca 2010

Čevapčiči

500 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa., 50 g slaniny., 2 cibule., 1/2 KL čierneho korenia., 1/2 KL mletej červenej papriky., soľ., olej., horčicu., strúhaný chren.,
Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Polovicu pokrájanej cibule vmiešame do mletého mäsa a druhú polovicu si odložíme ako prílohu k hotovému čevapčiči. Slaninku pokrájame na malé kocky a pridáme do mäsovej zmesi. dochutíme čiernym korením, mletou červenou paprikou a soľou. Z mäsovej zmesi urobíme rukami tenšie valčeky, ktoré vypražíme v horúcom oleji. Pred vyprážaním môžeme valčeky obaliť strúhankou. Hotové čevapčiči podávame spolu s nakrájanou cibuľou, horčicou, strúhaným chrenom a varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára