25. marca 2010

Hovädzie závitky

4 plátky hovädzieho stehna á 150 g, soľ., mleté čierne korenie., 2 cibule., 100 g nakladaných uhoriek., 4 plátky prerastenej údenej slaniny., olej., 150 g koreňovej zeleniny.,
Hovädzie plátky natenko naklepeme, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Očistenú jednu cibuľu nakladané uhorky nadrobno pokrájame, premiešame a rozdelíme na pripravené  plátky. Na každý uložíme plátok slaniny, zvinieme, spevníme špáradlami alebo niťou a prudko opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Podlejeme trochou vody, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú druhú cibuľu, koreňovú zeleninu a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlejeme vodou. Udusené závitky vyberieme a špáradla alebo niť odstránime. Zeleninový vývar rozmixujeme a podávame so závitkami. Ako prílohu môžeme zvoliť udusenú červenú kapustu a opekané zemiaky. 
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára