5. marca 2010

Ukrajinský boršč

300 g chudého bravčového mäsa z pliecka., 200 g cvikle., 100 g polievkovej zeleniny., PL sterilizovaného hrášku., 40 g oleja., 60 g cibule., 150 g bielej kapusty., 200 g zemiakov., 10 g cukru., 2 strúčiky cesnaku., 2 dl pochúťkovej smotany., paradajkový pretlak., ocot., soľ., rasca., čierne korenie., bobkový list., klinček.,
Na oleji speníme jemne nasekanú cibuľu, osmažíme na nej mäso nakrájané na kocky a zalejeme vodou. Pridáme nahrubo nastrúhanú polievkovú zeleninu, kapustu nakrájanú na rezance, soľ, korenie bobkový list, klinček a varíme, kým je mäso polomäkké. Potom do hrnca pridáme zemiaky nakrájané na kocky, prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak a dovaríme do mäkka. Medzitým zvlášť uvaríme cviklu a nakrájame ju na prúžky. Do hotovej polievky pridáme uvarenú cviklu a sterilizovaný hrášok. Nakoniec dochutíme octom, soľou a cukrom. Pri servírovaní pridáme do polievky pochúťkovú smotanu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára