6. marca 2010

Morčacie rezne so špargľou

600 g morčacích rezňov., 100 g hladkej múky., 8 kúskov sterilizovanej špargle., 2 vajíčka., sušenú bazalku., 4 PL sezamových semienok., 4 PL mlieka., olej., soľ.,
Morčacie rezne umyjeme, zľahka naklepeme, posypeme bazalkou a zavinieme do nich sterilizovanú špargľu pokrájanú na menšie kúsky. Bočné okraje každého rezňa prehneme dovnútra, aby špargľa nevpadla. Vytvoríme tak mäsové závitky, ktoré spojíme kuchynskou ihlou. V miske rozšľaháme vajíčka, primiešame múku a sezamové semienka. V tomto cestíčku obaľujeme závitky a vyprážame ich v horúcom oleji z každej strany. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára