8. marca 2010

Kurča s cícerom a špenátom

200 g čerstvých špenátových listov., 8 malých kuracích stehenných rezňov (zľahka naklepaných)., 8 lístkov koriandra., lyžica olivového oleja., najemno nasekaná cibuľa., lyžička drvených semienok koriandra., 800 g konzervovaného cícera., šťava z polovičky citróna., soľ a mleté čierne korenie na dochutenie.,
Na jogurtový dresing: 200 ml nízkotučného bieleho jogurtu., 2 strúčiky cesnaku., lyžica mätových lístkov., 1/2 lyžičky sladkej papriky., soľ., mleté čierne korenie na dochutenie.,
Všetky suroviny na dresing premiešate v miske. Dochuťte soľou a mletým čiernym korením a nechajte odležať v chladničke. Rezne osoľte, posypte niekoľkými lístkami špenátu, zrolujte a zviažte kuchynskou niťou. Na rolky potom dajte koriandrové lístky. Na oleji orestujte cibuľu a koriandrové semienka asi 4 minúty. Pridajte cícer, pol šálky vody a podľa chuti osoľte a okoreňte. Neprikryté varte na miernom ohni, až kým sa tekutina nevstrebá. pridajte zvyšný špenát a minútu rýchle miešajte, aby lístky len zľahka povädli. Dochuťte citrónovou šťavou a rozdeľte na taniere. Medzitým rozohrejte gril či rúru na najvyššiu teplotu. Kuracie mäso grilujte či pečte na plechu vystlatom papierom na pečenie a pokvapkaným zvyšným olejom asi 4 minúty z každej strany, až bude pekne prepečené.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára